Hvorfor Esse skincare 

Et sunt mikrobiom er essensielt for å holde huden ung lenger. Rewilding er vitenskapen bak å få huden tilbake til sitt balanserte og “ville” stadie gjennom bioteknologi. Esse hjelper å skape et miljø for hudens naturlige mikrober der de kan blomstre og gjenoppbygge det mangfoldige økosystemet de en gang var en del av.

Første linje med forsvar

Ditt mikrobiom er et økosystem med milliarder av ulike mikrober som beskytter huden fra skadelige og fremmede mikrober. I likhet med tarmfloraen din, har disse bakteriene, soppartene og virusene en essensiell rolle når det kommer til beskyttelse og å trene opp ditt immunforsvar. De hjelper også huden å produsere hyaluronsyre og andre fuktighetsgivende faktorer samtidig som de bidrar til å holde hudens pH lav og levere en rolig, sunn hud som ikke bare ser bedre ut – men eldes saktere. Huden er kroppens største organ, det er viktig å ta vare på den.

Det store problemet

Vår moderne livsstil er ikke snill mot våre mikrobielle venner. Vi er mindre i kontakt med naturen i forhold til forfedrene våre og får til gjengjelde mindre mangfold av mikrober. Gjennom å bruke industrielle skjønnhetsprodukter med blant annet overflateaktive midler og parabener, stripper vi mikrobiomet vårt. Resultatet er en kraftig økning i sensitiv hud, akne og andre problematiske hudtilstander. 

Bioteknologi er svaret

Esse tilbyr en bærekraftig løsning gjennom vitenskapelig bevist bioteknologi. Våre produkter skaper et miljø på huden som tillater naturlig mikrobielt mangfold å komme tilbake og blomstre. Probiotika og prebiotika i økologiske formuleringer hjelper til med å gjenoppbygge balansen på huden i en prosess vi har valgt å kalle “rewilding” – noe som resulterer i en hud som ser yngre og sunnere ut! 

Andre nyheter

Hva er eksfoliering

Eksfoliering er en fellesnevner for metoder å fjerne døde hudceller fra huden

De mest vanlige metodene for eksfoliering er fysisk «scrub» eller kjemisk «peel».

Les artikkelen

Sprukne hæler?

Sprukne hæler skyldes tørr, overflødig og fortykket hud som sprekker opp.

Får å unngå at sprekkene går lengre inn i huden er det lurt å bruke målrettet fotpleie.

Les artikkelen