Fotterapi Lillehammer

Fotterapi på Lillehammer får du fra Hud&Velvære. Vi har mange års erfaring og vi er så heldig at vi har en veldig dyktig fotterapeut hos oss.

Les mer om fotpleie og bestill time her

Ikke glem beina!

De bærer rundt på oss hver dag og trenger kanskje mest av alt pleie. Hvis du ønsker sunne og gode føtter, er det veldig viktig å ta vare på de.

Hvorfor ta fotpleie

Hvis du ønsker sunne og gode føtter er det veldig viktig å ta vare på de. Hard hud dannes ofte pga trykk, feilbelastning m.m. Hvis den harde huden blir for tykk eller tørker ut kan det dannes sprekker som kan bli svært smertefulle og vanskelig å få bort. Mange opplever også at neglene kan bli tykkere og vanskelig å klippe, feil klippeteknikk kan gjøre at neglen vokser inn i huden og skape sårhet/betennelse.

Så ofte bør du stelle føttene

Du kan gjøre mye selv på hjemmefronten for å holde føttene fine, ta fotbad og fil bort tørr/hard hud en til to ganger i måneden. Vi har et godt utvalg nydelige fotbad med eteriske oljer og urter som vil gi ekstra pleie og næring til fotbadet.

Smøre- smør regelmessig med en god fuktighetskrem, på områder hvor du lett får hard hud kan du bruke kremer med karbamind som for eksempel Callus Creme fra Gehwol som har en oppløsende effekt på overhuden.

Gi tørre føtter ekstra næring og fukt med en god fotmaske, vi kan anbefale en forfriskende Fotmaske med duften av Orange/Lemongras som er en fleece fotmaske – en velværebehandling for ekstremt tørre føtter. En behagelig fot maske beriket med Sheasmør, Macademia og Kokosolje. En innovativ kombinasjon av planteekstrakter jevner ut, fukter og beskytter stressede føtter. Påføring: Trekk fleece fot sokken over rene, tørre føtter og trykk på. La virke i 20-30 minutter. Fjern fleeceen og masser inn restene. 79,- pr stk.

Itilegg til en god hjemmerutine anbefaler vi at du går til en fotpleier/fotterapeut kvartalsvis eller hver 6 uke for en grundig behandling hvor det brukes effektive slipemaskiner og gode verktøy for best mulig resultat.

En fotterapaut er en spesialist på fotlidelser

En fotterapeut er i motsetning til fotpleiere autorisert helsepersonell som har grundig kompetanse på fottøy, gangmønster og sykdommer som har innvirkning på føttene. En fotterapeut har 3 års medisinsk utdanning innenfor fot/ortopediteknikk.

Se også: Spa Lillehammer – for din velvære

Hva er forskjellen på fotterapi og fotpleie?

Ved fotpleie gjør vi av stell av «friske» føtter. Vi filer føttene, skraper av hard/tørr hud og klipper/filer negler. En Fotterapeut vil også file føttene, bruke skalpell for å fjerne hard hud og klippe negler. Samt slipe ned fortykkede negler. men i tillegg kan fotterapeuten hjelpe deg å iverksette tiltak som kan korrigere og redusere fotproblem. Fotterapeuten kan i motsetning til fotpleieren behandle vanskelig negler som f.eks. inngrodde negler og neglsopp,fjerne vorter og liktorn og behandle fotsopp.

Når bør du gå til en fotterapeut

Har du diabetes, bør du alltid gå til fotterapeut. En viktig oppgave for fotterapeuten er å forebygge sår/plager på diabetesføtter. Diabetes og småsår på tærne kan gi økt risiko for amputasjon og derfor er fotkontroll viktig. Det kan lønne seg å rådføre seg med lege om dette hvis man er usikker. Sliter du med vonde tær, inngrodde negler eller mistenker sopp kan fotterapeuten hjelpe deg med dette. Dype sprekker i hælene eller fortykkede negler er også noe fotterapeuten kan behandle. Har du ikke noen spesielle plager med beina men ønsker å få fjernet hard/tørr hud, klippe/file negler kan du booke time hos alle våre terapeuter som jobber med fotpleie. Vi legger også lakk eller shellac om du ønsker det. Ønsker du ekstra fotmassasje kan dette bookes som en «ad don» til behandlingen.

Hos Lillehammer Hud & Velvære kan vi behandle blant annet:

  • Fotvorter
  • Hard hud
  • Torner
  • Fotsvette
  • Hudplager
  • Sopp i hud og neglsopp
  • Nedgrodd negl
  • Sirkulasjonsforstyrrelser
  • Muskel- og skjellettlidelser/-smerter
  • Gi veiledning om fottøy og egenpleie
 
 

Book time hos våre avdelinger på Lillehammer og Gausdal

Besøk vår nye avdeling som ligger lokalt til midt i Follebu sentrum i Gausdal.

Her tilbyr vi blant annet hudpleie, massasje og fotpleie. Vi deler lokaler med Tylé frisør.
 
 
Emner: Fotterapi Gausdal, fotpleie, fotterapi Lillehammer
 
 

Andre nyheter

Hva er eksfoliering

Eksfoliering er en fellesnevner for metoder å fjerne døde hudceller fra huden

De mest vanlige metodene for eksfoliering er fysisk «scrub» eller kjemisk «peel».

Les artikkelen

Sprukne hæler?

Sprukne hæler skyldes tørr, overflødig og fortykket hud som sprekker opp.

Får å unngå at sprekkene går lengre inn i huden er det lurt å bruke målrettet fotpleie.

Les artikkelen

Andre nyheter

Svette

Sur svettelukt, vi har alle kjent det, men visste du at lukta ikke kommer fra selve svetten din? Svette består for det meste av vann fra blodet ditt og små mengder salt, når denne saltblandingen kommer ut av svettekjertlene, så lukter den ikke vondt.

Les artikkelen

Ansiktspleie

Ansiktspleie og hudpleiebehandling med trygge kvalitetsprodukter tilpasset din hud.  Slik foregår en hudpleiebehandling hos oss Før behandlingen ønsker vi at du fyller ut et konsultasjonsskjema

Les artikkelen