Brasilian wax

Brasilian wax er en populær behandling som utføres hos Lillehammer hud og velvære.

Hva er Brasilian wax

Brazilian wax er hårfjerning med voks av underlivet – du velger selv om du ønsker å ta bort alt eller la noe være igjen foran. Vi bruker en spesiell voks som er godt egnet for det sensitive området. Fordelen med å vokse istedenfor å barbere er at hårene bruker rundt 3 uker før de vokser ut igjen og hårene er mykere. Se også hårfjerning med voks.

Hvordan utføres en brasiliansk voks

Terapeuten vil ta deg med inn til behandlingsrommet som er gjort klart for deg, vi låser alltid døren før vi begynner behandlingen så du kan være trygg på at ingen uvedkommende kommer inn under behandlingen. Nå kan du kle av deg nedentil imens terapeuten klargjør siste rest. Du blir bedt om å legge deg på ryggen på benken, terapeuten vil spørre deg om hvor mye du vil ta for deretter spraye over med en pre-wax produkt for å rense huden, deretter talkum for å beskytte huden. Vi legger voksen ytterst i bikinilinjen i mindre striper på begge sider, når voksen har tørket (tar noen sekunder) strammer terapeuten huden og drar voksen av raskt og effektivt. Vi ønsker å gjøre behandlingen så behagelig som mulig for deg og jobber derfor raskt og effektivt. Mange ønsker å småprate litt for å ta bort fokuset, noen ønsker å være stille, andre ligger på telefonen. Når vi er ferdig foran og under må du snu deg og ligge på magen, voksingen bak er ofte raskt og mindre smerte.
Når alle hårene er borte smører vi på en roende krem.

Gjør research -Er det første gangen du skal prøve brasilian? De fleste hudpleiere kan vokse, men ikke alle er spesialister på området. Let etter én med erfaring, eller spør noen du kjenner om en anbefaling.

Hvor vondt gjør brasilian wax?

Mange gruer seg til første gangen de skal vokse Brasiliansk, men stort sett så er det det ikke gjør så vondt som de hadde forventet. Brasilian wax er effektiv og du kjenner det kun mens voksen dras av.
Ved regelmessig voksing vil hårene bli tynnere og behandlingen blir mindre vond.

Hårveksten etter første gang du vokser

Hårene har ulike vekstfaser, og det er derfor ca. 20 % av hårene som er under huden til en hver tid. Det er disse hårene som vokser frem de 3 første ukene etter voksingen.

Hvis en del hår er for korte kan det være at vi ikke får med alt, eller om du har barbert regelmessig over tid så kan hårene være vanskeligere å dra ut.
Dette blir bedre ved regelmessig voksing. 

Før du kommer til time

par hårene – de bør være minimum 3-5 mm, er hårene alt for lange kan du gjerne trimme de litt med saks, 0,5-1 cm er fin lengde.

Har du barbert anbefaler vi å vente 10-14 dager etter barbering før brazilian wax.
Det er fint om du har dusjet/vasket deg samme dagen som du kommer- kommer du rett ifra skole/jobb så kan du gjerne be oss om en våtserviett.
Samme dagen som du skal vokse vil vi anbefale at du ikke har/tar badstu eller solarium.

Når kan du IKKE vokse deg

Dersom du bruker Retinol produkter, som f.eks. Renova eller Retin A. Dersom du har brukt Accutane de siste 6 mnd.

Graviditet og brazilian wax

Du kan fint ta brasilian selv om du er gravid, vær i midlertidig klar over at i siste trimester er det mer trykk i området så du kan oppleve å bli litt mer sensitiv. Når vi skal vokse bak kan du ligge på siden. Etter fødsel anbefaler vi å vente til blødningene har stoppet, ca 4-6 uker etter fødsel.

Brasilian wax - tips til voksesyklus

Vi anbefaler deg å vokse ca. hver 4-5 uke, men det er også avhengig av hvordan hårene vokser og hva du foretrekker. Noen liker å ta brasilian wax på nytt etter 3-4 uker, mens andre venter nærmere 6 uker. Venter du under 4 uker, kan du risikere at det er flere gjenstående, korte hår.
Vokser du rett etter menstruasjon, vil det gjøre mindre vondt enn om du vokser dagene før den begynner.

Har du menstruasjon når du skal vokse, bruk da tampong/kopp og dytt gjerne tråden til tampongen litt inn så den ikke er i veien for terapeuten.

Brasilian wax - etterbehandling

  • Hva bør du unngå etter behandlingen?
  • Soling/solarium – 48 timer
  • Bade, dusje og badstue – helst 24 timer
  • Stramme klær/undertøy – Samme dag som voksingen
  • Trening samme dag – helst 24 timer ved første gangs- voksing
  • Parfymerte produkter/kremer som kan irritere huden – 24 timer
  • Å ta på huden med hendene dine – min. 12 timer
  • Sex – 24 timer

Grunnen til at du bør unngå dette er på grunn av at voksing øker blodtilførselen til huden som gjør huden varmere og ved ytterligere varmebehandling (som soling, badstue osv) kan huden bli skadet.
Hårsekkene er åpne i 24 timer etter voksingen og det er derfor lett å få bakterier og produkter ned i de åpne hårsekkene som skaper irritasjon.

Friksjon ved stramme klær og trening kan være veldig ubehagelig dersom du føler deg øm/sår etter behandlingen (spesielt etter stripsvoks), svette fører også til mer bakterier i hårsekkene.

Uønskede reaksjoner som kan oppstå etter voksing

Hårsekkene er åpne i ca. 24-48 timer etter voksingen og er da mottakelig for alt som kan gi infeksjoner, selv fra hudens egen bakterieflora. 99% av alle reaksjonene etter voksing er basert på bakterier som har gått inn i de åpne hårsekkene i tiden ETTER behandlingen.

Vær derfor nøye med håndhygiene og ikke ta for mye på den ny- behandlede huden før etter minimum 12 timer.

Inngrodde hår

Hårene vokser ut av en pore. Når man har fjernet håret vil det etter hvert vokse ut ett nytt hår. Hvis det ligger døde hudceller i poren og sperrer, vil håret av og til vokse videre under huden eller vokse nedover i poren og det kan bli en betennelse.
Derfor er det veldig viktig at man begynner å peele huden (toppen og sidene) 2-3 ganger i uken med en gang huden ikke er sår. Vi har flere ulike peelinger som du kan bruke, terapeuten vil anbefale en til deg.

De mest effektive og forebyggende peelingene inneholder fruktsyrer.

Nupper og kviser som kommer raskt etter voksingen

Noen kan få en hevelse rundt porene som en reaksjon på selve voksingen. Hevelsen ser ut som myggstikk og varer fra ½ time til 2 døgn. Andre kan få kviser og nupper 1-3 dager etter voksingen. Som regel forsvinner dette etter hvert som man har vokset seg flere ganger.
Man kan også plutselig få symptomer etter å ha vokset seg en stund. Dette kan skyldes sensitivt immunforsvar, at man har gått på medisiner som gjør huden mer følsom eller det er andre ting i livet ditt som påvirker kroppen.
Får man disse symptomene skal man ikke peele eller bruke krem på område, kun la det få roe seg ned.

Vi har mange års erfaring innen brasiliansk wax på kvinner og vi bruker produkter med høy kvalitet for å gi deg det beste resultatet og opplevelsen.
Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe du lurer på.

 

Book time hos våre avdelinger på Lillehammer og Gausdal

Besøk vår nye avdeling som ligger lokalt til midt i Follebu sentrum i Gausdal.

Her tilbyr vi blant annet hudpleie, massasje og fotpleie. Vi deler lokaler med Tylé frisør.
 
 
Emner: Brazilian wax Gausdal, Brazilian wax priser, Brazilian wax Lillehmmer

 

 

Andre nyheter

Hva er eksfoliering

Eksfoliering er en fellesnevner for metoder å fjerne døde hudceller fra huden

De mest vanlige metodene for eksfoliering er fysisk «scrub» eller kjemisk «peel».

Les artikkelen

Sprukne hæler?

Sprukne hæler skyldes tørr, overflødig og fortykket hud som sprekker opp.

Får å unngå at sprekkene går lengre inn i huden er det lurt å bruke målrettet fotpleie.

Les artikkelen

Andre nyheter

Svette

Sur svettelukt, vi har alle kjent det, men visste du at lukta ikke kommer fra selve svetten din? Svette består for det meste av vann fra blodet ditt og små mengder salt, når denne saltblandingen kommer ut av svettekjertlene, så lukter den ikke vondt.

Les artikkelen

Ansiktspleie

Ansiktspleie og hudpleiebehandling med trygge kvalitetsprodukter tilpasset din hud.  Slik foregår en hudpleiebehandling hos oss Før behandlingen ønsker vi at du fyller ut et konsultasjonsskjema

Les artikkelen