10 års jubileum


 

HISTORIEN

 

Begynnelsen

Isabell Renate Ødegården var 14 år da hun første gang var innom en hudpleiesalong i hjembyen Molde. Den nydelige lukta og behagelige atmosfæren som møtte henne i salongen gjorde et stort inntrykk. Sju år senere var Isabell utdannet hudterapeut og ble ansatt som hudpleier på Face Up på Lillehammer. Her fikk hun god erfaring og mye ansvar som ble verdifullt å ta med seg videre. Våren 2011 flyttet innehaveren av Face Up til Oslo og salongen ble avviklet. Da tok moldejenta sats og etablerte egen salong som i dag er Lillehammer hud og velvære. 

 

Flere kunder – flere ansatte

I oppstarten, sommeren 2011, ble det maling av vegger og voksing av legger om hverandre, mye arbeid seint og tidlig men veldig givende! Underveis i oppussingen stakk Siv Anita Slåeninnom og sa at Isabell måtte bare si ifra hvis hun trengte hjelp. To år senere var Siv ansatt.

Kundemassen økte gradvis og det ble behov for å ansatte flere. Yosita Svarverudog Marie Larsenble de nye kollegaene. Mens behovet for hudpleie, fotpleie, massasje, vipper og styling av bryn stadig ble større ble samtidig plassen i salongen mindre. Jakten på romsligere lokaler var i gang. 

 

Større og nytt lokale

Sommeren 2017 overtok Lillehammer hud og velvære lokalene etter Mesna Fargehandel i Storgata 70. Hele sommeren ble brukt til oppussing. Mye skulle settes i stand og gjøres klart for nyåpning til høsten, og selv om det var lange arbeidsdager hele sommeren igjennom var det utrolig moro å få det så fint! I oktober var det klart for nyåpning, noe som ble tatt godt i mot av nye og gamle kunder, og ikke minst de ansatte som fikk en romsligere og frechere arbeidsplass. Nå var også Iselin Tapiaog Helene Stenersenblitt en del av hudpleieteamet.

 

Priser og utmerkelser

Hudpleiesalongen begynte for alvor å bli lagt merke til. Utmerket kundeservice resulterte i at de vant prisen for årets beste kundeservice i Lillehammer sentrum i 2017, mens glimrende omsetning resulterte i gasellepris to år på rad (2018 og 2019)! En gasellebedrift er en rasktvoksende, lønnsom norsk bedrift. Et par av kriteriene for å bli kåret er å ha en omsetning på over en million kroner første år, og minst doblet omsetningen over fire år. Hvert år kårer Dagens Næringsliv landets mest vellykkede gaseller. I Lillehammer var det 17 bedrifter som utmerket seg til gasellepris i 2018, og Isabell var den yngste med sine 31 år. (For å si det på en annen måte: de fleste var godt voksne menn)

 

Måtte hive seg rundt og tenke nytt 

Ti dager før hudpleiesalongen måtte stenge pga. korona fødte Isabell sitt tredje barn. Noen barselpermisjon i fred og ro var ikke akkurat tema. Nå måtte gründeren hive seg rundt og tenke nytt samtidig som hun ammet og koordinerte hverdagslivet i heimen. 

Med tre barn, to hunder og en mann som ukependlet ble det ekstra hektisk i denne perioden. 

Løsningen ble å få opp en enkel nettbutikk med en gang. Det begynte raskt å tikke inn bestillinger, utkjøring av varene sørget hun for selv. Med tre barn i baksetet og hudpleieprodukter i bagasjen fartet Isabell rundt på Lillehammer, i Øyer og Gausdal og leverte produktene til fornøyde kunder. 

Salongen ble stengt i 6-7 uker. Isabell var hele tiden aktiv med markedsføring på sosiale medier, og produktsalget som var i denne perioden ble tilnærmet det samme som om de hadde hatt åpent. Online-salget sikret lønna til de ansatte som skulle ut rett før påske, de slapp å låne penger.

 

Bedre produkter og smarte behandlinger

I dag vil folk ha mer effektive hudbehandlinger, mer dyptgående enn før. For en del år tilbake dro folk til Oslo og fikk kraftige behandlinger, mens i dag kan hudterapeutene gjøre ulike effektive behandlinger uten at de traumatiserer huden. Folk går jevnlig til behandling og de har et skreddersydd hjemmeprogram i tillegg. Kundene har også blitt mye mer opplyste om hva som fungerer og stiller større krav i form av forventinger og resultater. De handler gjerne på nett, men kommer til salongen i tillegg for å få god hjelp og personlig veiledning.

 

Medisinske behandlinger

I fremtida ser Isabell for seg medisinske behandlinger der de kan ha et tettere samarbeid med hudleger. Dvs. at legene er ansvarlig, men at de kan sende pasienter til hudpleiesalongen for behandlinger som terapeutene er kompetente til. De må selvsagt kurses, bli godkjent og sertifisert i forkant. Men i bunn skal det fortsatt være en velværesalong, deilige velværebehandlinger skal de fortsette med. Er det snakk om små eller store hudproblemer kan du få gode råd og smarte behandlinger. 

 

10 årsjubileum!

Nå er det jubileum! Høsten 2021 er det ti år siden Lillehammer hud og velvære ble etablert. Salongen har helt fra starten tatt inn studenter og praktikanter, flere av dem har blitt ansatt etter endt praksis. I dag er de åtte ansatte,(pluss en massør og sykepleier som leier rom) Vilde Haugen Grytting begynte i juli og er den yngste i staben. Faste kunder over flere år og omtalene i media vitner om en solid bedrift med et god fungerende team med høy kompetanse, og ikke minst en god leder på toppen. Men hvem er egentlig moldejenta som startet det hele, og hvem er de utvalgte som hun har med seg i staben? Her kan du bli bedre kjent med alle sammen.

 

 

 

 

 

 

Tekst: Åse Kari Gravråk.

Andre nyheter

Hva er eksfoliering

Eksfoliering er en fellesnevner for metoder å fjerne døde hudceller fra huden

De mest vanlige metodene for eksfoliering er fysisk «scrub» eller kjemisk «peel».

Les artikkelen

Sprukne hæler?

Sprukne hæler skyldes tørr, overflødig og fortykket hud som sprekker opp.

Får å unngå at sprekkene går lengre inn i huden er det lurt å bruke målrettet fotpleie.

Les artikkelen